🌸✨ Mid season sale: geselecteerde items afgeprijsd! 

Dromen betekenis O: oase tot overleden mensen

Oase
Dromen over een oase betekent dat je zoekende bent naar steun of hulp. Een oase staat voor een plek waar je verlichting kunt vinden.

Ober/serveerster
Dromen over een ober of serveerster betekent berusting en verzorgen. Als je in je droom als ober dient dan betekent dit dat je bewust bent van je behulpzaamheid. Als je bedient wordt door een ober of serveerster dan staat dit voor het gevoel dat je er mag zijn en hulp mag aanvaarden.

Oceaan
Dromen over een oceaan betekent dat je op zoek met naar rust in een chaotische of moeilijke tijd. De golven in de oceaan symboliseren jouw gevoelens. Soms kan het zijn dat je je erg angstig voelt op de oceaan, dit betekent dat je meer naar je eigen gevoel moet gaan luisteren.

Oerwoud
Dromen over een oerwoud betekent dat je aan de slag moet met alle opgedane prikkels en gevoelens om het een plek te geven. Het oerwoud symboliseert de opstapeling van onverwerkte prikkels en emoties. Als je geen uitweg vind in het oerwoud betekent het eigenlijk dat je al verstrikt bent geraakt in je eigen emoties.

Offer
Dromen over een offer betekent dat je behoefte hebt aan erkenning of beloning. Het kan juist ook zijn dat je ergens veel voldoening uit haalt en dit als symbool in je droom verschijnt.

Ogen
Dromen over de ogen staat voor beschouwen en verlichting. Verliezen van het zicht staat symbool voor verlies van logica (rechteroog) of intuïtie (linkeroog).

Olifant
Een olifant staat voor kalmte en kracht

Onderwijs
Dromen over het onderwijs betekent dat je de behoefte aan orde en routine meer gehoor moet geven.

Ongeluk
Dromen over een ongeluk staat symbool voor angstgevoelens en gebrek aan veiligheid.

Ongelukkig
Dromen over ongelukkig zijn of voelen betekent dat je mogelijk deze gevoelens momenteel ervaart en de droom een seintje is om dit gevoel te erkennen en er achter te komen waarom dit gevoel er is.

Ontploffing
Dromen over een ontploffing betekent eigenlijk een ontlading van emoties of gevoelens die je momenteel erg krachtig ervaart. In dromen is het een veilige ruimte waar je dit kunt uiten. Het kan na het wakker worden een gevoel van verlichting zijn of je moet er even van bijkomen. Allebei is goed, er is in ieder geval beweging!

Ontsnapping
Dromen over een ontsnapping betekent dat je behoefte hebt aan een bepaalde vrijheid. Ga bij jezelf na wat dit kunt zijn. Echter kan het ook iets uit het verleden zijn wat je nog achtervolgd en los gelaten moet worden.

Ontvoering
Dromen over ontvoering betekent dat je mogelijk in je waakleven iets aan het doen bent waar je je niet goed bij voelt. Het kan dan letterlijk voelen dat je wordt ontvoert in een omgeving waar je niet in wilt zijn.

Onzichtbaarheid
Dromen over onzichtbaarheid betekent dat je voor bepaalde verantwoordelijkheden of informatie nog niet klaar bent.

Oom
Dromen over een oom staat symbool voor herkenbare eigenschappen die hij bezit.

Oorlog
Dromen over een oorlog betekent dat je bang bent om je veiligheid te verliezen. Het kan ook duiden op een conflict met jezelf of met je naasten. Het dromen over oorlog is een manier om te gaan met deze gevoelens.

Operatie
Dromen over een operatie betekent dat je bekend bent met het feit dat er ziekte en pijn is die je soms moet doorstaan, ervaart of midden in zit. Een operatie symboliseert het feit dat er mogelijkheden zijn om hier mee om te gaan.

Orgie
Dromen over een orgie betekent vaak dat je een krachtige energie ervaart die wacht om toegelaten te worden. Een orgie wordt gezien als is seksueels, wat het ook is. Echter de betekenis in de droom staat voor een vrouw vaak voor de opgekropte emoties en bij de man een seintje om zich meer te uiten naar zijn naasten.

Orkaan
Dromen over een orkaan betekent dat je mogelijk niet over alles de controle hebt, terwijl je dit misschien wel zou willen. Mogelijk gaan er dingen aan je voorbij of heb je het gevoel dat anderen voor jou aan het beslissen zijn.

Os
Een os staat voor tolerantie.

Overleden mensen
Dromen over overleden mensen betekent dat je mogelijk midden in een rouwproces zit. Maar het kan ook duiden op sterke emoties die je bij die personen hebt. De behoefte kan ook sterk zijn om nog eens contact te hebben met die persoon, iets wat in dromen wel kan, maar in het waakleven niet meer. 

Gratis verzending vanaf €75 euro

Uit voorraad leverbaar

Personaliseer je bestelling

FALL A SLEEP WITH

Dromerij

×