🌸✨ Mid season sale: 30% korting op de gehele edelstenen collectie!

Dromen betekenis B: Baby tot Buitenaards wezen

Baarmoeder
Dromen over een baarmoeder betekent een behoefte naar veiligheid. Daarnaast kan het ook betekenen dat je liever je verantwoordelijkheden wilt ontlopen.

Baby
Dromen over een baby betekent dat je je gevoeliger mag opstellen. Dromen over een baby van iemand anders betekent dat er mogelijk personen in je omgeving gevoeliger zijn dan je bewust bent.

Ballon
Dromen over een ballon kent verschillende betekenissen. Een opstijgende ballon duidt op een volgende fase in je leven. Een dalende ballon duidt op een toekomstige fase waarin je standvastig zal moeten zijn. 

Bedelen/bedelaar
Dromen over een bedelen betekent dat je mogelijk niet goed naar je eigen emoties durft te kijken. Het kan zijn dat bepaalde emoties meer aandacht nodig hebben. Dromen over een bedelaar staat symbool voor het gevoel van falen en een gebrek aan zelfverzekerdheid. 

Bedplassen
Dromen over bedplassen betekent het hebben van zorgen of een gebrek aan controle. Het kan ook betekenen dat je te veel aantrekt wat anderen van je vinden.

Bedreiging/Bedrieger
Dromen dat je wordt bedreigt staat symbool voor onderdrukte emoties van verdriet en angst. Wanneer je iemand in je droomt zelf bedreigt betekent dit  een reflectie van onze eigen negatieve emoties. 

Begraafplaats
Dromen over een begraafplaats staat symbool voor het onder ogen zien van onze eigen angst voor het overlijden van een dierbare of zelf te komen overlijden.

Begrafenis
Dromen over een begrafenis betekent dat het tijd is om emoties, gedrag of opmerkingen van anderen los te laten. Mogelijk loop je al lange tijd rond met ervaringen die je hebt meegemaakt en dit moeilijk los kan laten. Als je droomt dat je zelf wordt begraven kan dit symbool staan voor het overwinnen van angst. 

Bekend persoon
Dromen over een bekend persoon betekent dat de bekende persoon eigenschappen bezit waarover jij graag zou willen beschikken. Daarnaast kan het ook duiden op een behoefte om gezien te worden door anderen.

Belasting
Dromen over belasting of de belastingdienst staat symbool voor verantwoordelijkheid nemen voor het leven dat je nu leidt. Weiger je in je droom belasting te betalen? Dan betekent het dat er nog geen ruimte is voor die eigen verantwoordelijkheid.

Benen
Dromen over benen staat voor balans en stevigheid. De benen brengen je naar waar je moet zijn en hebben het vermogen om verder te gaan.

Berg
Dromen over een berg staat symbool voor de obstakels in het leven. Een berg beklimmen in je droom betekent dat je je eigen tekortkomingen onder ogen durft te zien en jezelf durft uit te dagen. Droom je over dat je valt van een berg betekent dit dat je mogelijk te veel hooi op je vork aan het nemen bent en bewustere keuzes zal moeten maken.

Bijten/gebeten worden
Dromen over gebeten staat symbool voor het bedreigd voelen. Het kan zijn dat je bepaalde gevoelens van agressie (on)bewust onderdrukt.

Bloed
Dromen over bloed betekent dat je bewust bent van je eigen kracht. Als je gewond bent in je droom staat dit symbool dat je ergens hulp voor nodig hebt en zult moeten accepteren dat je niet alles alleen kan.

Bloemen
Dromen over bloemen staat symbool voor genegenheid, maar ook voor verbinding en gevoel. Elke bloem kent haar eigen betekenis:
Een anjer staat voor betovering.
Een chrysant staat voor sympathie.
Een geranium staat voor onverstand.
Een iris staat voor vertrouwen en liefde.
Een jasmijn staat voor charme.
Een madeliefje staat voor begrip.
Een narcis staat voor zelfzucht.
Een roos staat voor genegenheid.
Een tulp staat voor een stille aanbidder.
Een viooltje staat voor aanhankelijkheid.

Bom
Dromen over een bom die ontploft staat symbool voor een onverwachte situatie. Zelf een bom laten ontploffen betekent een behoefte aan beweging.

Boom
Dromen over een boom staat symbool voor het innerlijke zelf. Heeft de boom grote takken? Dan staat dit voor warmte en leergierigheid. Heeft de boom dunne takken? Dan wijst dit op een gejaagde persoonlijkheid. Klimmen in een boom staat symbool voor zelfontwikkeling.

Boot
Dromen over een boot staat voor belevenis. Als je alleen in een bootje zit kan dit een symbool zijn voor de kracht om alleen te kunnen zijn. Droom je over het missen van de boot? Dit staat symbool voor de angst om iets mis te lopen.

Borsten
Dromen over borsten komt van alle lichaamsdelen het vaakst voor. Het staat symbool voor opgroeien en liefde. Als een man droomt over borsten staat dit symbool voor de relatie en de liefde van zijn moeder. Als een vrouw droomt over borsten betekent dit dat zij haar vrouwelijke eigenschappen meer naar voren mag laten komen.

Bos
Dromen over een bos staat symbool voor het emotionele zelf. Het geeft aan dat je in het waakleven met je intuïtie aan het werk bent en goed aan kunt voelen wat er om je heen gebeurd.

Braken
Dromen over braken staat symbool voor het ontladen van negativiteit. Mogelijk houd je emoties te lang vast. Als je na het slapen misselijk wakker wordt kan dit betekenen dat je in je slaap negatieve emoties los hebt gelaten. Als je droomt dat een ander persoon aan het braken is staat dit symbool voor dat je die persoon mogelijk hebt gekwetst.

Buitenaards wezen
Dromen over een buitenaards wezen betekent dat je mogelijk bezig bent met het ontdekken van nieuwe eigenschappen, ervaringen of emoties. Het kan ook duiden op de angst voor het onbekende.

Gratis verzending vanaf €75 euro

Uit voorraad leverbaar

Personaliseer je bestelling

FALL A SLEEP WITH

Dromerij

×