🌸✨ Mid season sale: 30% korting op de gehele edelstenen collectie!

Dromenvangers

Unieke handgemaakte dromenvangers verkrijgbaar bij Dromerij! Laat je dromenvanger personaliseren met een naam en led-verlichting

🚚 Voor 16:00 uur besteld? Morgen in huis!

Onze collectie

Een dromenvanger, wat is dat nu precies? Het wordt ook wel dreamcatcher genoemd. Veel mensen herkennen het begrip wel, maar weten vaak niet wat de achterliggende gedachten is of ze vinden het een mooi voorwerp. Mooi is het zeker! Alleen zit er meer achter de kunst van dromenvangers dan je waarschijnlijk in eerste instantie denkt.

Wat is een dromenvanger?

Een dromenvanger is een ronde hanger en is gemaakt van hout en touw, veren, kralen en schelpen. Deze hanger kun je bijvoorbeeld voor het raam of boven je bed hangen. De hanger bestaat altijd en minimaal uit een ring die is voorzien van een web met aanvullende versieringen. De versieringen maken de dromenvangers niet alleen mooi, maar ze zijn ook van toegevoegde waarde. Zo zijn de veren ervoor bedoeld dat de goede dromen zachtjes kunnen landen, de stenen kunnen helpen bij slaapproblemen of rusteloosheid, maar dit is wel afhankelijk van de kracht van de steen. Het bont zorgt voor een comfortabel en warm gevoel. Tot slot de kleuren en die zijn er in allemaal tinten, maar de vier meest aanwezige en belangrijke kleuren zijn rood & geel, zeegroen & wit, bruin & zwart en blauw. Deze kleuren staan voor de vier elementen vuur (rood en geel), water (zeegroen en wit), aarde (bruin en zwart) en lucht (blauw).

Dromenvanger betekenis

Het werkt beschermend en kan slechte dromen weghouden en laat de goede dromen door. De slechte dromen die worden opgevangen verdwijnen bij zonsopkomst. Zoals hierboven beschreven zijn de veren een soort kussen. De veren die zorgen ervoor dat de goede dromen rustig kunnen landen op de slapende persoon. Zo kunnen de goede dromen de persoon bereiken.

De geschiedenis van de dromenvanger

De geschiedenis van de dromenvanger begint bij de Amerikaanse Indianen. Vooral de Indiaanse stammen Ojibwe en Lakota vormen het begin van de dromenvanger. Spinnen werden vroeger door vele culturen gezien als iets engs, griezelig zelfs. Bij de Ojibwe mensen was dit juist het tegenovergestelde en zij zagen het als een symbool van bescherming. Dit was in het bijzonder voor baby’s en jonge kinderen, waarbij de volwassen vrouwtjes spin als spirituele beschermer diende. De Ojibwe stam bleef groeien, maar dit betekende ook dat er niet meer één plek was waar de vrouwtjes spin over ze kon waken. Het gevolg hiervan was dat de spinnenvrouw voor het eerst een dromenvanger ging maken. Dit werd weer doorgegeven aan de moeder en grootmoeders en zij konden dit ook namaken. Op deze manier kon er altijd bescherming worden geboden voor hun kinderen en gezinnen die verder weg trokken. Tegenwoordig worden dromenvangers in allerlei soorten en maten gemaakt. Waar de oorsprong zich bevindt bij de Amerikaanse Indianen, worden dromenvangers nu voornamelijk gemaakt in landen als Indonesië en China. De authentieke en traditionele dromenvangers zijn handgemaakt en ontworpen met puur natuurlijke materialen. Hierbij zijn de hoepels meestaal gemaakt van rode wilgentak dat gebogen is. De vorm is cirkelvorming, omdat dit symbool staat voor de zon en maan wat weer in het teken staat van leven en kracht.

Daarentegen vertelt de legende van Lakota dat er een spirituele leider van de stam een visioen had. In de visioen kwam de Geest van de wijsheid naar voren, maar dan in de vorm van een spin. De cirkel van het leven werd verteld en de Geest weefde een web wat was versierd met veren. Het web werd aan de spirituele leider doorgegeven en het web zou het volk moeten helpen met de goede en slechte dromen. Het web is een perfecte cirkel waarbij in het midden een gaatje zit. Door dit midden konden alle slechte dromen verdwijnen en de goede dromen konden worden opgevangen. Bij beide legendes speelt het web en de kracht ervan een belangrijke rol.

Dromenvanger kopen

Het belangrijkste bij de dromenvanger is dat je erin gelooft en het ook echt werkt. Echter, naast de werking is het ook een mooie aanvulling als decoratie in je huis. Je kunt het als cadeau geven aan bijvoorbeeld een pasgeborenen, maar ook een volwassenen zal je er een plezier mee doen. Het is een persoonlijke cadeau met de mooie betekenis van goede en fijne dromen erachter. Je kunt het zelfs nog persoonlijker maken door er een extra persoonlijk element aan te hangen. Voorbeelden hiervan zijn kralen of sieraden. Als je dit cadeau geeft zal de ontvanger er hartstikke blij mee zijn, maar je kunt het jezelf natuurlijk ook cadeau doen! Op deze manier gun je jezelf ook goede en rustige dromen en weer je de kwade dromen af. Tevens zie je de dromenvangers steeds vaker voorkomen, maar ook in andere vormen. Denk bijvoorbeeld aan een sieraad of een tattoo. Wellicht sta je er niet altijd bij stil, maar je komt het vaker tegen dan je denkt!

Feel the magic of life with

Dromerij

×