🌸✨ Mid season sale: geselecteerde items afgeprijsd! 

Dromen betekenis A: Aanmoedigen tot Auto

Aanmoedigen
Dromen over aangemoedigd worden door iemand betekent dat je een stukje onzekerheid met je meedraagt wat je tegenhoudt in je dagelijkse bezigheden, terwijl diep van binnen je wel bewust bent dat je het kan. Je droom kan je dus als een warm deken zien die je helpt die stap te zetten.

Aanraken
Dromen over het aanraken van iemand betekent dat je mogelijk (onbewust) behoefte hebt aan fysieke contact. Word je aangeraakt door iemand op een bepaald lichaamsdeel bijvoorbeeld: het hart of het hoofd? Dan kan dit ook betekenen dat je sterk verbonden bent met dat deel van je lichaam.  

Aarde
Als je droomt over de aarde zul je bewuster moeten zijn van je behoeftes en gewoontes. Dromen over de aarde kan ook betekenen dat je stilstaat bij relaties tot anderen die je als vanzelfsprekend ziet.

Aardbeving
Dromen over een aardbeving staat symbool voor een interne tweestrijd. Innerlijke groei of verandering kan letterlijk voor beweging zorgen.

Abortus
Dromen over abortus kan duiden op keuzes die je moet maken om te kunnen loslaten wat je niet langer meer dient. Dit kan een behoefte, een gevoel, emotie of een situatie zijn die je wilt loslaten. Wanneer een vrouw in haar zwangerschap droomt over abortus kan dit betekenen dat zij zich aan het voorbereiden is op een nieuwe fase in haar leven. Dit kan gepaard gaan met twijfels of angsten. Wanneer een man droomt over abortus betekent dit dat hij vrede sluit met zijn eigen emoties en trauma.

Achtervolging
Dromen over een achtervolging betekent dat er een behoefte is naar het ontlopen van een gevoel. Het kan gevoelens zijn die je (onbewust) onderdrukt of een gebeurtenis wat je in het verleden niet goed hebt kunnen verwerken.

Adopteren
Dromen over adopteren van een kind betekent dat je twijfelt over jezelf en het aangaan van nieuwe verantwoordelijkheden. Wanneer een man droomt over geadopteerd worden kan dit duiden op een angst voor het verbinden met anderen. Wanneer een vrouw droomt over geadopteerd worden kan dit betekenen dat er een verlangen is naar diepere connecties.

Afdalen
Dromen over afdalen duidt op een het vrezen van verlies. Het kan ook betekenen dat er een behoefte is voor het oplossen van een probleem.

Afgrond
Dromen over een afgrond betekent dat er een angst is voor verlies van controle. Het kan mogelijk zijn dat je het onbekende onder ogen moet zien.

Afstuderen
Dromen over afstuderen staat symbool voor het bereiken van een mijlpaal. Het wijst vooral op een mentaal aspect van zelfbeheersing. Je bent klaar voor een nieuwe fase in je leven.

Agressie
Dromen over agressie duidt op hoe je mogelijk in bepaalde situaties met emoties omgaat of anders om zou willen gaan. Vaak schuilt er achter agressie de emotie verdriet.

Alcohol/alcoholist 
Dromen over alcohol betekent dat je behoefte hebt aan een prettige ervaring in je leven. Het kan ook betekenen dat je in staat bent gekomen anders te kijken naar bepaalde ervaringen in je leven.

Alleen
Dromen over alleen zijn kan in de negatieve zin een symbool zijn van eenzaamheid en een behoefte aan verbinding met anderen. Alleen zijn in je droom in positieve zin betekent dat je je zelfverzekerd voelt en bergen kan verzetten.

Altaar
Dromen over een altaar betekent dat je behoefte hebt om jezelf te verplaatsen in iets wat belangrijker is dan je huidige situatie. 

Amputatie
Dromen over amputatie betekent dat je een bepaalde angst hebt voor het verliezen van deel van jezelf of iets waar je veel waarde aan hecht. 

Anker
Dromen over een anker staat symbool voor zelfontwikkeling. Het kan betekenen dat je jezelf momenteel probeert vast te houden in een onstabiele situatie. Het symbool van een anker geeft aan dat je emotioneel sterk moet blijven.

Arend
Dromen over een arend staat symbool voor dat je in staat bent om bij jezelf te blijven. Het betekent dat je los komt van destructieve gedachtes.

Armen
Dromen over armen symboliseert een gevoel van wijsheid. Wanneer in je droom de armen om je heen zijn geslagen betekent dit een gevoel van verbinding met jezelf of diegene die dit in jouw droom bij je doet.

Armoede
Dromen over armoede staat symbool voor een gebrek in je omgeving of in jezelf. Het kan zijn dat je het gevoel hebt in de basis niet goed te kunnen luisteren naar je behoeftes. Het kan ook duiden op het gevoel te kort te schieten naar je naasten. 

Asiel
Dromen over asiel betekent een behoefte aan veiligheid en geborgenheid. 

Atoombom
Dromen over een atoombom betekent een bepaalde angst voor de buitenwereld. Het kan zijn dat je een gevoel hebt niet de baas te zijn over je eigen leven of dat iemand op een overheersende manier keuzes voor je maakt.

Auto
Dromen over een alleen in de auto zitten betekent zelfredzaamheid. Het zien van een brandende auto geeft aan dat je momenteel veel stress ervaart. 

Gratis verzending vanaf €75 euro

Uit voorraad leverbaar

Personaliseer je bestelling

FALL A SLEEP WITH

Dromerij

×