🌸✨ Mid season sale: 30% korting op de gehele edelstenen collectie!

Dromen betekenis L: Lachen tot loterij

Lachen
Dromen over lachen betekent over het algemeen een gevoel van tevredenheid. Als je in je droom zelf lacht staat dit symbool voor het ontladen van spanning. Als je in je droom wordt uitgelachen dan betekent dit dat je bang bent om voor gek te staan in het bijzijn van anderen.

Ladder
Dromen over een ladder staat symbool voor groeien en ontwikkelen. De ladder geeft aan op welk niveau je je nu bevind en welke weg je hebt afgelegd of nog moet worden afgelegd. Kijk vooral ook naar waar de ladder zich bevind en wat er onder en boven je te zien is. Daarin zitten vaak de verborgen boodschappen.

Lawine
Dromen over een lawine betekent dat je mogelijk overmeestert wordt door omstandigheden in het leven. Sta stil bij hoe je de omstandigheden weer onder controle kunt krijgen.

Leeg/leegte
Dromen over een leegte betekent dat tekort hebt aan een bepaalde behoefte. Deze behoefte is erg persoonlijk, om hier achter te komen zul je verder moeten verdiepen wat je op dit moment mist in jouw leven.

Leraar/lerares
Dromen over een leraar of docent betekent dat je mogelijk opzoek bent naar een bepaalde kennis of kunde. Het kan ook betekenen dat je het gevoel hebt niet op niveau te worden behandeld door je omgeving.

Lichaam
Dromen over het lichaam staat symbool voor de emotie die je ervaart. Wanneer gevoelens niet de ruimte krijgen dan gaat het in je lichaam zitten. Dit kan een reden zijn dat een bepaald lichaamsdeel in je droom je iets wilt vertellen.

 • Dromen over armen staat symbool voor twee dingen. Het kan zijn dat je jezelf wilt beschermen voor negatieve invloeden of juist wanneer in je droom de armen om je heen zijn geslagen betekent dit een gevoel van verbinding met jezelf of diegene die dit in jouw droom bij je doet.
 • Dromen over baarmoeder betekent een behoefte naar geborgenheid. Daarnaast kan het ook betekenen dat je liever je verantwoordelijkheden wilt ontlopen.
 • Dromen over benen staat voor balans en stevigheid. De benen brengen je naar waar je moet zijn en hebben het vermogen om verder te gaan.
 • Dromen over borsten staat symbool voor opgroeien en liefde. Als een man droomt over borsten staat dit symbool voor de relatie en de liefde van zijn moeder. Als een vrouw droomt over borsten betekent dit dat zij haar vrouwelijke eigenschappen meer naar voren mag laten komen.
 • Dromen over handen staat symbool voor vindingrijkheid en creativiteit. Handen die elkaar vasthouden staat voor geborgenheid en kameraadschap.
 • Dromen over het hart staat symbool voor de kern van het bestaan. In je droom kan dit ook een seintje zijn om meer vanuit je hart te leven in plaats van je hoofd.
 • Dromen over het hoofd staat symbool voor het verstand. Een klap op het hoofd kan betekenen dat je je acties mogelijk moet heroverwegen in bepaalde situaties.
 • Dromen over de keel staat symbool voor bewustwording van je eigen kwetsbaarheid en het mogen uiten van gevoelens.
 • Dromen over de lever staat voor onderdrukte gevoelens van boosheid.
 • Dromen over de longen staat voor de gevoelens van verdriet en het hebben van moeite voor het nemen van besluiten.
 • Dromen over de buik staat symbool voor het bewust worden van onderdrukte gevoelens.
 • Dromen over de mond staat voor het kritische aspect in jezelf en te kunnen uitspreken.
 • Dromen over de neus staat voor instinct en leergierigheid.
 • Dromen over de ogen staat voor beschouwen en verlichting. Verliezen van het zicht staat symbool voor verlies van logica (rechteroog) of intuïtie (linkeroog).
 • Dromen over de ruggengraat staat voor bewustwording van je karaktereigenschappen en hoe je op dit moment je leven leidt.
 • Dromen over de tong staat voor vermogen tot het uiten van emoties of dit juist niet doen. Het kan duiden op een boodschap die je met anderen graag wilt delen maar dit niet doet.
 • Dromen over voeten staat voor responsabiliteit en de fundering van het leven.

 

Lift
Dromen over een lift of dat je vast zit in een lift duidt op de angst om klein gehouden te worden door je omgeving. Mogelijk zijn er personen in je omgeving die je groeiproces in de weg staan.

Lijkwagen
Dromen over een lijkwagen staat voor een overgang van een nieuw tijdperk waarin je bepaalde gevoelens, emoties of personen loslaat.

Longen
Dromen over de longen staat voor de gevoelens van verdriet en het hebben van moeite voor het nemen van besluiten.

Loterij
Dromen over het winnen van een loterij staat voor een behoefte aan een onverwacht moment in je waakleven. Ook kan het duiden op een gevoel van geluk die je hebt ervaren of dat je juist een gelukje heb gehad in je leven. 

Gratis verzending vanaf €75 euro

Uit voorraad leverbaar

Personaliseer je bestelling

FALL A SLEEP WITH

Dromerij

×