🌸✨ Mid season sale: 30% korting op de gehele edelstenen collectie!

Dromen betekenis N: Naakt tot Noot

Naakt
Dromen over dat je naakt bent heeft verschillende betekenissen. Het kan zijn dat het een oorsprong is van een nieuw begin, Sigmund Freud geeft aan dat het een verband heeft met seksualiteit. Maar het komt vaker voor dat het staat voor zelfbeeld. Als naakt persoon in je droom ben je kwetsbaarder, een moment waarin je echt jezelf durf te zijn. Mogelijk heb je in je waakleven meegemaakt dat je volledig jezelf hebt kunnen zijn in iemands anders bijzijn. Maar het kan duiden op dat je behoefte hebt om gezien te worden zoals je echt bent.

Naald
Dromen over een naald betekent in een droom van een vrouw dat zij meer naar haar artistieke kant mag kijken en dit mag onderzoeken. In een droom van een man betekent een naald dat hij meer mag kijken naar zijn communicatievaardigheden. Hoe communiceer je? Hoe luister je? Welke vragen stel je?

Nacht
Dromen over de nacht betekent dat er ruimte is voor vernieuwing, groei en gemoedsrust. Ga bij jezelf na welke aspecten je nog meer aandacht kunt geven.

Navelstreng
Dromen over een navelstreng betekent dat je in verbinding bent met je geest en lichaam. Het doorknippen van een navelstreng staat voor de groei in een nieuw levensfase. Soms kan het ook zijn dat een navelstreng in je droom voorkomt omdat je nog moeite hebt met de verantwoordelijkheden van het leven naar mate je ouder wordt.

Nieuwjaar
Dromen over nieuwjaar of oud en nieuw betekent dat je het verleden loslaat en vooruit kijkt naar de toekomst. Nieuwe kansen, nieuwe rondes. Jouw tijd om het anders te doen en hier ben je bewust van. Het is een feest van verlichting, mogelijk ervaar je deze gevoelens ook in je waakleven of is dit iets wat in jouw waakleven aan gaat komen.

Non
Dromen over een non betekent toewijding en dienstbaarheid waarin je toe in staat bent. Het kan ook zijn dat je vervelende ervaring heb gehad met een non, religie of dienstbaarheid waardoor dit terugkeert in je droom.

Noot
Dromen over een noot staat symbool voor innerlijke groei, noten stonden vanuit vroeger bekend als iets heiligs en zouden je krachten versterken. Tegenwoordig staan noten ook voor vruchtbaarheid en seksualiteit.

Gratis verzending vanaf €75 euro

Uit voorraad leverbaar

Personaliseer je bestelling

FALL A SLEEP WITH

Dromerij

×